Ίασμος: Σε ρόλο κηπουρού ο Χουσεΐν Μπαλταζή -Δράση αναδάσωσης από τον ΣΕΜΔΘ προωθούν οι Εγκάθετοι - "Ασυλία" στον Ηλία Μπούκα από το ΔΣ

 

 


 Σε ρόλο κηπουρού ο Χουσεΐν Μπαλταζή -  Δράση αναδάσωσης από τον ΣΕΜΔΘ προωθούν οι Εγκάθετοι - "Ασυλία" στον Ηλία Μπούκα από το ΔΣ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το  άιτημα παραχώρησης δημοτικής έκτασης στον Ίασμο για δράση δεντροφύτευσης από τον τουρκοπροξενοκίνητο σύλλογο ΣΕΜΔΘ (Σύλλογος Επιστημονών Μειονότητας Δυτικής Θράκης) όπως αυτός κατεγράφη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου και εισηγήθηκε από τον  κ. Μεχμέτ Αρήφ(ογλου) και τον Εγκάθετο και Ασεβή προς τους θεσμούς Δήμαρχο Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ.

Εκφράζοντας με σχετική επιστολή (πρωτοκολλήθηκε την 4/10/2024)  το ενδιαφέρον του για περιβαλλοντική προστασία, αισθητική αναβάθμιση, οικολογική ευαισθητοποίηση και ποιότητα ζωής στην περιοχή. ο ΣΕΜ (θυμίζουμε ότι πρόεδρος του είναι ο Εγκάθετος Χουσεΐν Μπαλτατζή)  αιτήθηκε δημοτική έκταση σε περιοχή που κάηκε στον δήμο Ιάσμου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το αίτημα παραχώρησης χώρου δεντροφύτευσης εισηγήθηκε με ιδιαίτερη βιασύνη σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με 13 υπέρ και 5 κατά ψήφους και καταψηφίσθηκε (μόνον) από τους κκ. Γιάννη Μωραΐτη, Β. Χατζητουλουση, Αθ. Λιάπη , Γιάτσο.

Παρά τις ενστάσεις για την εύλογη μεταφορά συζήτησης του θέματος στην επόμενη συνεδρίασης ΄στα τέλη Οκτωβρίου από τους μειοψηφούντες, το σύστημα Τζανέρ-Αρήφ προώθησε κι ενέκρινε εκτός ημερησίας διατάξεως την  πρόταση του ΣΕΜΔΘ για δεντροφύτευση στην περιοχή Σώστη εκτός μάλιστα ευθύνης δασαρχείου.

Να επισημανθεί ότι κανείς εκ των παρισταμένων δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της ουσίας για τον ρόλο του "αναδασωτή" και την δράση των Εγκαθέτων του ΣΕΜ πλην ελαχίστων με τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μεχμέτ Μεχμέτ να τηρεί εμφανώς τις αποστάσεις του από τα δημοτικά πεπραγμένα χωρίς περαιτέρω (αντι)δράσεις.

"Ελαφρά της καρδία" οι αναφορές στα ατοπήματα του Δημάρχου Ιάσμου κατά την διάρκεια εορτασμού των αμφιλεγομένων Ελευθερίων της ΔΕ Ιάσμου (κι όχι όλου του Ιάσμου) ο οποίος και διετύπωσε υπεκφυγές με φαιδρές δικαιολογίες.

Για τον ρόλο του ΣΕΜΔΘ να επισημανθεί ότι η "δια του σφετερισμού της έννοιας ‘’Δυτική Θράκη’’, το σωματείο παραχαράσσει σκοπίμως την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, στην προσπάθεια του να αντλήσει ιστορικό επιχείρημα για τις θέσεις των μελών του, αποσκοπώντας ευθέως στη δημιουργία και διεύρυνση μιας διακριτής κοινότητας στην ευαίσθητη γεωπολιτικά παραμεθόριο περιοχή της Κομοτηνής, που στην πραγματικότητα είναι αποκλειστικά ελληνική, με υποκρυπτόμενους αυτονομιστικούς και αλυτρωτικούς σκοπούς".






 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν προστάτεψε τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής από το τουρκικό παρακράτος;

Το Παρακράτος καλλιεργεί τον "Πολιτιστικό Εθνικισμό" στην Θράκη

Ασέβεια Πρωτοκόλλου και πάλι απο τον Δήμαρχο Ιάσμου