Η ΤΙΚΑ χρηματοδοτεί το Τουρκικό Παρακράτος της Θράκης




 Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) ήταν ο επόμενος σταθμός επίσκεψης των μελών της παρακρατικής οργάνωσης με δομή συμμορίας γνωστής ως ΑΣΕΤΜΔΘ, όπου τα μέλη της συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της οργάνωσης κ.erkanKayalar.

Με το προσωπείο της αναπτυξιακής βοήθειας η TİKA χρηματοδοτεί δράσεις "ήπιας ισχύος" και αποτελεί την γέφυρα σύνδεσης της Τουρκίας με τις χώρες-στόχος οικονομικής διείσδυσης μέσα από δράσεις πολιτιστικής και οικονομικής διπλωματίας.

Η  παρουσία και η  λειτουργία των τουρκικών οργανισμών  όπως το AFAD, ΤΙΚΑ , της Διεύθυνσης των Τούρκων του Εξωτερικού, των Ινστιτούτων Γιουνούς Εμρε και της Διεύθυνσης των Θρησκευτικών Υποθέσεων αποτελεί τον "Δούρειο Ίππο" του ερντογανικού καθεστώτος  κι αποτελεί το καλύτερο και πιο σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της πολιτικής της ήπιας ισχύος της του τουρκικού κράτους που ξεκίνησε επί εποχής Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζει την δραστηριότητα της.

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο σημερινός ΥΠΕΞ κ. Χακάν Φιντάν ήταν και  πρόεδρος της TİKA σε μια περίοδο που ο ρόλος της κατασκοπείας σε διεθνές επίπεδο διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων των κρατών και στο γεγονός ότι κάποιες Μη- Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) χρησιμοποιούνταν (και χρησιμοποιούνται) για το επηρεασμό της ξένης κοινής γνώμης και κυβερνήσεων κρατών.

Μέσω της ΤΙΚΑ, η Άγκυρα ευελπιστεί να καταφέρει σε βάθος χρόνου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών της περιοχής, να εμπεδώσει στις τοπικές κοινωνίες την κεντρική ιδέα ότι όλοι αποτελούν μέρος μιας κοινής Οθωμανικής κληρονομιάς, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο από πλευράς επιρροής και οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής ισχύς θα έχει η Τουρκία.




 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν προστάτεψε τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής από το τουρκικό παρακράτος;

Το Παρακράτος καλλιεργεί τον "Πολιτιστικό Εθνικισμό" στην Θράκη

Ασέβεια Πρωτοκόλλου και πάλι απο τον Δήμαρχο Ιάσμου