Συμμετοχή της ψευδομουφτείας Ξάνθης σε εκδήλωση της DIYANET
Στελέχη της παρανόμως λειτουργούσης παραθρησκευτικής και παρακρατικής δομής της ψευδομουφτείας Ξάνθης συμμετείχαν ενεργά σε εκδήλωση της DIAYNET (Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων) στην Άγκυρα το διήμερο 27-29/6/2025 με θέμα "Οικογένεια και Καλοσύνη".
Η εκδήλωση εντάσσεται στο "Έτος Οικογένειας" της τουρκικής προεδρίας , συμμετείχαν 40 περίπτερα από διάφορες ΜΚΟ και οργανώσεις ενώ η επισκεψιμότητα ανήλθε στα 30.000 άτομα που θεωρείται μικρός αριθμός.Η εκδήλωση συμπεριελάμβανε έκθεση παραδοσιακών Τουρκικών-Ισλαμικών Τεχνών, έκθεση χειροτεχνίας, έκθεση υδατογραφίας , εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα «Οικογένεια και Πατέρας», έργα διαγωνισμού καρικατούρας με θέμα «Παλαιστίνη». Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδοσιακές τέχνες και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας.
Ένα από τα περίπτερα εκπροσωπούσε την ψευδομουφτεία Ξανθης που σύμφωνα με τους διοργανωτές "εκπροσωπούσε την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην έκθεση, προσέλκυσε την προσοχή με τις μοναδικές και πολιτισμικές του προσεγγίσεις στον θεσμό της οικογένειας. Το περίπτερο, που είχε σχεδιαστεί με γνώμονα το «Το να είσαι οικογένεια στη Δυτική Θράκη σημαίνει να διατηρείς ζωντανή τη θρησκεία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό», μετέφερε στους επισκέπτες τις προσπάθειες για την προστασία της οικογενειακής δομής στην περιοχή."
Την τρίτη ημέρα της έκθεσης, η υπάλληλος της τουρκοδίαιτης παρακρατικής δομής από την Ξάνθη, η κ. Χιούλια Γκιριτλί, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο συνέδριο με τίτλο «Κοινή Αξία σε Διαφορετικές Γεωγραφικές Περιοχές: Το να είσαι οικογένεια». Η Γκιριτλί, υποστήριξε ότι «Υπάρχουν τρεις πυλώνες της οικογένειας στη Δυτική Θράκη: θρησκεία, γλώσσα και παράδοση. Αν λείπει ένας από αυτούς, η οικογένεια θα χάσει αίμα».
Την ψευδομουφτεία Ξάνθης εκπροσώπησαν οι Hülya Giritli, Yıldız Uzun και Safiye Karasalih
Οι δομές του πολιτικού ισλάμ εισήγαν και στην Ελληνική Θράκη την τάση που εμφανίσθηκε στη Τουρκία όπου τα ταρικάτ- τάγματα, οι ισλαμιστικές ομάδες και οι υπερ-συντηρητικοί κύκλοι του παραερντογανικού καθεστώτος επιχειρούν να καθιερώσουν έναν παρεμβατικό θρησκευτικό λόγο -με περιορισμένη απήχηση- στα κοινωνικά ζητήματα με το επιχείρημα ότι "οι αξιές και οι θεσμοί (και) της οικογένειας απειλούνται".
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου