Πού στοχεύει η φιλοπροξενική προπαγάνδα του DEB/ΚΙΕΦ;




Το ακροδεξιό μειονοτικό κόμμα DEB/ΚΙΕΦ δημοσιοποίησε ένα τρίγλωσσο προπαγανδιστικό βίντεο όπου εμμένει στην ρητορική του τουρκικού παρακράτους της Θράκης και των εγκαθέτων εκπροσώπων του, προβάλλοντας ισχυρισμούς περί διακρίσεων εις βάρος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Είναι εμφανές ότι η παρακρατική σέκτα της μειοψηφούσης φιλοπροξενικής καλοπληρωμένης ολιγαρχίας των μικροπαραγόντων του Προξενείου επιχειρεί τον εγκλωβισμό μερίδας φιλήσυχων Μουσουλμάνων της Θράκης σε υποκινούμενους μηχανισμούς που αποσκοπούν στην καλλιέργεια κλίματος πόλωσης και κοινωνικής αστάθειας.

Τα εκλογικά δεδομένα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές 6/2024 έδειξαν ξεκάθαρα ότι α) το DEB/ΚΙΕΦ επενδύει στα λιγότερα αναπτυγμένα στρώματα της Μειονότητας β) στρατολογεί στελέχη που συνιστούν μειοψηφία εντός της μειονότητας προωθώντας το αφήγημα της Αγκυρας για τη Θράκη με αμιγώς ιδιοτελή κίνητρα και συμφέροντα και με μηδενικό αποτύπωμα γ) απέτυχε να "εξαργυρώσει" σε ψήφους το άνοιγμα σε ψευδομειονότητες και άλλες ομάδες πίεσης εντός της Ελληνικής Επικράτειας καθώς:

1.στον νομό Ξάνθης, το ΚΙΕΦ κατέλαβε την πρώτη θέση με 27,1%, χάνοντας όμως 4.000 ψήφους σε σχέση με το 2019, όταν είχε έρθει και πάλι (οριακά) πρώτο με 25% (η διαφορά προκύπτει λόγω της  αυξημένης αποχής). Στην πόλη της Ξάνθης,  το ΚΙΕΦ κατετάγη στην τέταρτη (!) θέση με 11%, πίσω από ΝΔ (24,4%), ΣΥΡΙΖΑ (13%) και Ελληνική Λύση (11,2%). Σε σχέση με το 2019, το ΚΙΕΦ είχε στην πόλη της Ξάνθης τις δυνάμεις του να μειώνονται, καθώς τότε είχε καταλάβει την τρίτη θέση.
2.στην Ροδόπη, το ΚΙΕΦ κατέλαβε την πρώτη θέση με 36,1%, αλλά χάνοντας… 9.000 (!) ψήφους σε σχέση με το 2019, όταν είχε λάβει 38% (η διαφορά προκύπτει λόγω της  αυξημένης αποχής). Και στις δύο ευρωεκλογές, το ΚΙΕΦ ήρθε δεύτερο (πίσω από τη ΝΔ) στην Κομοτηνή. Έχασε από το 2019 2.000 ψήφους και μία ποσοστιαία μονάδα.

Η πολλαπλώς ευημερούσα Μειονότητας της Θράκης αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην μετά-ψυχροπολεμική εποχή των Βαλκανίων, καθώς υποστηρίχθηκαν  εντατικές προσπάθειες ανάπτυξης και επενδύσεις που αφορούσαν τις υποδομές στην περιοχή.  Από τα 13 προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο
των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης για τις περιόδους 1989-93, 1994-9, και 2000-2006, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έλαβε την τρίτη πιο σημαντική χρηματοδότηση στην Ελλάδα (μετά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα/Αττική και την Θεσσαλονίκη στην Κεντρική Μακεδονία)

Οι ευκαιρίες συμμετοχής σε αναπτυξιακά περιφερειακά προγράμματα ενισχύουν την ενσωμάτωση της Μειονότητας στην Ελληνική κοινωνία. Υπάρχει μια αυξανόμενη
αναγνώριση της ανάγκης να ξεπερασθούν ανεπάρκειες και να αλλάξει η νοοτροπία της μειονότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσής, τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη των κοινωνικοοικονομικών σχέσεων.

Η καθημερινή μας τριβή με τα μέλη της μειονότητας αναδεικνύουν την πεποίθηση που κυριαρχεί ότι ότι το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο της μειονότητας δυσχεραίνει την εκμετάλλευση των νέων οικονομικών ευκαιριών. Πώς θα μπορούσε να  επωφεληθεί η μειονότητα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα όταν τα μέλη της είναι
ανίκανα να διαβάσουν, να μιλήσουν ελληνικά, ή να συμπληρώσουν μια αίτηση; Πώς θα ταξιδέψουν ή θα εργασθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη γνώση μιας δεύτερης διεθνούς γλώσσας; Πώς θα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΕ;

Στη Θράκη λειτουργούν 311 δημόσια δημοτικά σχολεία, όπου φοιτούν 15.250 μαθητές (από 16.455 το 2020) ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Ταυτόχρονα, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης και τα σχετικά μορφωτικά πρωτόκολλα, λειτουργούν 90 μειονοτικά δημοτικά σχολεία (47 στη Ροδόπη, 34 στην Ξάνθη και 9 στον Έβρο), όπου φοιτούν 3.255 μαθητές (από 4.542 το 2020). Το κράτος χρηματοδοτεί τα μειονοτικά σχολεία και 2 Μεντρεσέδες (ιεροσπουδαστήρια), επαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση για εγγραφές.

Σημαντικός αριθμός μελών της Μειονότητας, κυρίως της νέας γενιάς, υιοθετεί μια πιο κριτική στάση απέναντι στον παραδοσιακό τουρκικό εθνικισμό και στο βαθμό που αυτός σχετίζεται και εξαρτάται από σχέσεις πατρωνίας με την Τουρκία! Αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μειονοτικό Παραϊερατείο της παρακρατικής σέκτας που προωθεί σχέδιο εργαλειοποίησης της Μειονότητας.

Άλλωστε , μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για ομογενοποιημένη Μειονότητα , αλλά για μία θρησκευτική μειονότητα η οποία βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 περιλαμβάνει Τουρκογεννείς, Πομάκους και Ρομά, αριθμεί πλέον των 120.000 μελών, συνιστώντας το 33% του πληθυσμού της Θράκης,  Ως Έλληνες πολίτες, τα μέλη της Μειονότητας απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία , η θρησκευτική ταυτότητα της Μειονότητας είναι σαφώς εδραιωμένη σε θεσμούς και πρακτικές κι αυτό φαίνεται κι από τους απλούς αριθμούς καθώς:
1. Περισσότερα από 240 τεμένη λειτουργούν στη Θράκη, γεγονός που καθιστά την αναλογία τεμένων προς πολίτες ισλαμικής πίστης τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη
2. Οι ιμάμηδες πληρώνονται από τις τρεις Μουφτείες που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3 Oı ιμάμηδες των τεμενών αμείβονται από τρεις Μουφτείες, οι οποίες υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είναι σαφές ότι το τουρκικό προξενείο θέλει να είναι ο μόνος εκπρόσωπος της μειονότητας, την οποία αντιμετωπίζει ως ενιαίο σύνολο, για αυτό και προβάλλει κάθε είδους αντίσταση στην εξέλιξη και χειραφέτηση της Μειονότητας με τα ενεργούμενά του να ασκούν κάθε είδους πιέσεις σε αντιφρονούντες, είτε απλούς πολίτες, είτε πολιτικούς είτε δημόσια πρόσωπα.

Το κυρίαρχο ερώτημα, ωστόσο , είναι γιατί προωθούνται από κάποια κόμματα εξουσίας αλλά και από το  τοπικό πολιτικό δυναμικό της Θράκης σε καίριες θέσεις άτομα που εξαρτώνται από τον σκληρό πυρήνα του τουρκικού εθνικιστικού φιλοπροξενικού συστήματος και δεν αναδεικνύεται η νέα και σύγχρονη γενιά της Μειονότητας;

Πώς είναι δυνατόν να κηδεμονεύονται βουλευτές και θεσμικοί από το ακροδεξιό DEB/ΚΙΕΦ και ταυτόχρονα να ομνύουν στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς; Πώς γίνεται  να μετατρέπονται σε ισλαμοσυντηρητικές δομές οι τοπικές κομματικές επιτροπες προοδευτικών κομμάτων της Θράκης; Πώς γίνεται οι υμνητές του παραερντογανικού καθεστώτος να οδηγήσουν την Θράκη στην ανάπτυξη και την πρόοδο;

Περιμένοντας τις απαντήσεις..



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύμβουλος του Δημάρχου Ξάνθης μέλος φιλοπροξενικού συλλόγου

Μπουρχάν Μπαράν - Χουσεΐν Ζεϋμπέκ: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν προστάτεψε τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής από το τουρκικό παρακράτος;