Οι φαντασιώσεις των Υποκριτών Εγκαθέτων και Παρακρατικών ΙΙ - İtibardan tasarruf olmaz
Το δόγμα είναι ένα: "İtibardan tasarruf olmaz - Δεν υπάρχει οικονομία στη φήμη", δηλαδή δεν πρέπει να κάνεις εξοικονόμηση πόρων όταν πρόκειται να διατηρήσεις και να ενισχύσεις την εξουσία και την φήμη σου.
Άραγε είναι τυχαίο, ότι η Τσιγδέμ Ασάφογλου, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή και ο Σεντάτ Χασάν κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα αξίας άνω των 50.000 ευρώ;;; Την ίδια στιγμή που "μάχονται" για τα "δικαιώματα της καταπιεζόμενης μειονότητας" απολαμβάνουν πλούτη και μεγαλεία που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και το επιτήδευμά τους. (Ο Μπαλτατζή είναι γιατρός, επιχειρηματίας άντε μπορεί να πληρώνει τις δόσεις... οι άλλοι δύο που είναι ανεπάγγελτοι;;;)
Στην κοινωνική ψυχολογία οι εγωκεντρικοί άνδρες, που είναι πεισματάρηδες, δυσάρεστοι και ανυπόφοροι, είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν αυτοκίνητο υψηλού επιπέδου όπως Audi, BMW ή Mercedes. Οι άνθρωποι που τείνουν να αγοράζουν ακριβά, «άγρια» και υψηλού prestige αυτοκίνητα, τείνουν να είναι επιθετικοί οι ίδιοι, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες.Ο συσχετισμός προκύπτει από ένα αίσθημα ανωτερότητας και την συνεχή ανάγκη να είναι στο επίκεντρο, μέσω της αγοράς ενός ακριβού αυτοκινήτου.
Ως προς την κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου, είναι εμφανής η έλξη της για ποιοτικά αγαθά, όπως για παράδειγμα ένα πολυτελές αυτοκίνητο.Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που δε θα νιώσει έξαψη μπαίνοντας για παράδειγμα σε μια SLK. Για αυτό άλλωστε ξοδεύει τόσα λεφτά σε ρούχα, παπούτσια και τσάντες, επιζητώντας απεγνωσμένα την προσοχή και την επιδοκιμασία των άλλων.
Αυτό είναι και το life style των υπαλλήλων της παραερντογανικής σέκτας του πολιτικού ισλάμ της Θράκης: περιφέρονται με το Κοράνι στο χέρι, υμνούν τον Μωάμεθ ενώ συμπεριφέρονται σαν τον Muaviye. (Μωαβίας Α 602-680 μχ)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου