Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους

 


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στις 19/5/2022 δημοσιεύθηκε άρθρο που το υπογράφει ο κύριος Ιλχάν Ταχσίν  Έλληνας υπήκοος και εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik στην Ροδόπη με άμεσες αναφορές στον αρθρογράφο του Komotinipress, Νίκο Αρβανίτη.

Μετά την πρώτη ανάγνωση του κειμένου, διερωτάται κανείς εάν ο πραγματικός συντάκτης του άρθρου είναι ο κ. ΙλχάνΤαχσίν, ο χειριστής του σε κάποιο κέντρο μετάδοσης και λήψης ή ο εντολέας τους κ. Μουράτ Ομέρογλου, γνωστός κι ως Πιουριφόΰ της Ιώνων.

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο κ. ΙλχάνΤαχσίν (εκουσίως;) αποκαλώντας τον κ. Μουράτ Ομέρογλου ως “τον κ. Γενικό Πρόξενό μου” τον οποίον μπορεί ο Νίκος Αρβανίτης να “συκοφαντεί” αλλά ο ίδιος του εύχεται να “πάει να υπηρετήσει στα ιερά εδάφη της Μογγολίας”.Δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο τον Πρόξενο που έχει ήδη μπει στο μυαλό αν όχι στην πένα του συγγραφέα.

Η δομή, το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου, ωστόσο, υπό το πρόσχημα της προειδοποίησης και νουθεσίας, πλαισιώνουν μία ευδιάκριτη άμεση κι ευθεία ταυτόχρονη απειλή σε βάρος ενός Έλληνα Βουλευτή κι ενός δημοσιογράφου. Οι απειλές που διατυπώνονται σε βάρος Έλληνα Βουλευτή θα πρέπει να εξετασθούν και καταλλήλως ν’απαντηθούν από τον ίδιο τον θιγόμενο, την Ελληνική Βουλή, το κόμμα στο οποίο ανήκει και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά, όμως, στις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον εμού του ιδίου (άμεσα) και των οικείων προσώπων μου (έμμεσα) ακόμη και την περιγραφή των μεθόδων φυσικής και ηθικής εξόντωσής μου (από την δολοφονία χαρακτήρα μέχρι τον αποκεφαλισμό και το αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω χαλασμένων φρένων) αλλά και την προσφερθείσα διέξοδο να συνταχθώ με τον “αλύγιστο” κ. ΙλχάνΤαχσίν και τους άλλους συναδέλφους μου για το “καλό της (δυτικής) Θράκης”,ας μου επιτραπεί να διατυπώσω τα εξής προς ενημέρωση, γνώση και…συμμόρφωση:

  • 1. Ας ξεκινήσουμε από την διαπίστωση ότι είμαι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που δέχομαι ευθεία προειδοποίηση – επίθεση διανθισμένη με απειλές από Τούρκο διπλωμάτη μέσω ενός μειονοτικού δημοσιογράφου που αναπαράγει απλά τα γραφόμενα του υποβολέα του ο οποίος και διαπράττει σειρά μεθοδολογικών κι εννοιολογικών αστοχιών.
  • 2.Αρχικά, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και ακολουθώντας τις οδηγίες των “σκοτεινών εγχειριδίων” της ΜΙΤ υποστηρίζει ότι είμαι το μακρύ χέρι ενός κεντρικού συστήματος με δομημένη ιεραρχία σε “αλυσίδα εντολών και καθοδήγησης”, που ασκεί άθλια δημοσιογραφία κιτρινισμού και προπαγάνδας συχνάζοντας σε κέντρα αποφάσεων πέριξ της Πλατείας Συντάγματος ή της Πλατείας Κολωνακίου και στόχο έχω την συκοφάντηση κάποιων “αδελφών” παραγόντων της μειονότητας. Κι εδώ διαπράττει το λάθος ο κ. Μουράτ Ομέρογλου καθώς αποκαλύπτεται -δια του φερεφώνου του- για να υποστηρίξει μία σειρά χειρισμών του οι οποίοι εντοπίζονται στα ακόλουθα:
  • 2α.Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής αναλαμβάνει τον ρόλο του Γραφείου Τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ προσπαθώντας με ευφυολογήματα και άτοπες συγκρίσεις να συγκαλύψει την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε.Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το ρεπορτάζ “εξελέγη κανονικά ο κ. Βασίλης Τραιοφορος που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ με το σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας και του ζητήθηκε με παρέμβαση άνωθεν να παραιτηθεί υπέρ του κ. ΟζγκιούρΦερχάτ πράγμα που έπραξε. Το επόμενο εμπόδιο ήταν προφανώς ο κ Σπύρος Δέδογλου ως πρώτος επιλαχών σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε εξ αρχής. Εν τέλει ο κ. ΟζγκιούρΦερχάτ πέρασε μπροστά από τον κ. Σπύρο Δέδογλου για μία ψήφο!!”
  • 2β. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απάντηση ή ανακοίνωση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, καμία τοποθέτηση από την Κουμουνδούρου ενώ ΒΟΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ για τη ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΑΤ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
  • 2γ. Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής ως ενορχηστρωτής του νεο-οθωμανικού αναθεωρητισμού στη Θράκη που προωθεί το πολιτικό ισλάμ σε κάθε γωνιά της θρακικής γης αρνείται τον χαρακτηρισμό που απέδωσα στον ΣΥΡΙΖΑ ως μεταλλασσόμενο ισλαμοκεντρικό κόμμα στην Θράκη, τη στιγμή που έχει μετατρέψει σε κολαούζο του Μουράτ Ομέρογλου και των ψευδομουφτήδων τα στελέχη του κόμματος!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΤΖΑΜΙΩΝ, ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ, ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΪΕΡΑΤΕΙΟΥ; Ποιά η πολιτική αναλογία του ΣΥΡΙΖΑ των ΑϊχάνΚαραγιουσούφ ή Μουσταφά Μουσταφά με τον αρριβίστα ΦερχάτΟζγκιούρ;
  • .Γιατί σιωπά ο ΦερχάτΟζγκιούρ; Γιατί κρύβεται; Μήπως επειδή δέχθηκε τον ρόλο που του υπέδειξε ο Μουράτ Ομέρογλου εξυπηρετώντας έτσι το σχέδιο που στόχο έχει ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ κι εν κατακλείδι ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ; Είναι ο ΦερχάτΟζκγιούρ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ; Είναι τελικά ο ΦερχάτΟζγκιούρ ένας επαίτης αξιωμάτων για λογαριασμό της μειονότητας ή ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ;
  • 2ε. Πρόσεξε κανείς το αφήγημα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής που φέρει τον Οζγκιούρ Φερχάτ ως θύμα μιας καλπονοθείας στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που του στέρησε τη βουλευτική έδρα; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ; ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ; ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΝΕ;
  • 2στ. Η τοπική “σέκτα” του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπει το κόμμα σε ενεργούμενο του Τουρκικού Προξενείου χρησιμοποιώντας το άνω αφήγημα ως άλλοθι για να δικαιολογήσει την παρουσία μειονοτικού στην ΚΕ και να εξουδετερώσει ηθικά τον Τάκη Χαρίτου, ο οποίος μέχρι στιγμής σιωπά. Όπως άλλωστε και το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά που είχε τον Οζγκιούρ Φερχάτ τα τελευταία χρόνια στο γραφείο του τι έχει να πει γι’ αυτή την αριστερή κατάντια του πρώην συνεργάτη του;
  • 2ζ. Να μην ξεχνάμε ότι ο ΦερχάτΟζκιούρ προέρχεται από τον Ίασμο. Κι αυτό ας μην τον ξεχνούν ούτε οι ΟντέρΜουμίν, ΙμάμΤζανέρ, Κυριάκος Αμούτζας και λοιποί φανεροί και κρυφοί παράγοντες του Δήμου Ιάσμου.
  • 3.Η άλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη φάση για την ευθεία κι ανενόχλητη παρέμβαση του Προξενείου στις εσωτερικές διεργασίες του πυρήνα των ελληνικών κομμάτων. Τα κόμματα τελικά θα πρέπει εμπράκτως να απαντήσουν σε αυτή την ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας στο εσωτερικό τους.Είναι παρέμβαση της Τουρκίας ή του ΑΝΘΥΠΟΫΠΑΤΟΥ η τακτική αυτή;Ας έχουμε υπόψιν μας ότι:
  • 3α.Αυτές τις ώρες προσήλθε στο εν εξελίξει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα ως ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΙΟΥΡΙΦΟΫ ΤΗΣ ΙΩΝΩΝ Ο ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ για να καταθέσει αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και να γίνει υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης. Ο Τούρκος Ανθυποΰπατος επιχειρεί να σπείρει δοτούς υποψηφίους παντού.
  • 3β. Καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες να επιβληθούν ως υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ οι τρόφιμοι του Προξενείου στην Ροδόπη (ΜολλάΙσάΡιτβάν και ίσως Αχμέτ Χατζηοσμάν) και στην Ξάνθη (Χουσεΐν Μπαλτατζή και ΜπουρχάνΜπαράν ο οποίος κι έκανε όλη την βρώμικη δουλειά για τον Μουράτ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΚΙΝΑΛ) κ. ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ.
  • 3γ.Εάν επιβληθεί μακροσκοπικά και ο ΟζγκιούρΦερχάτ ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη μαζί με τον Χουσεΐν Ζεϋμπέκ τότε το Τουρκικό Προξενείο πραγματοποιεί απόβαση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την ανοχή ΟΛΩΝ και τη στήριξη ουσιαστικά και του αδιάφορου τοπικού πολιτικού δυναμικού που αφήνει το Τουρκικό Προξενεί να δρα ανεξέλεγκτα με την πρόφαση της πολυπολιτισμικής ανοχής ή την επιλογή των (δήθεν) διαχειρίσιμων τροφίμων του Προξενείου. Αυτή η παράμετρος έχει ιδιαίτερη σημασία στον βαθμό που η γείτων σχεδιάζει την δημιουργία ομάδας τουρκοφρόνων βουλευτών που θα διαδραματίσουν καθοριστικής σημασίας ρόλο σε εύθραυστες κοινοβουλευτικές ή κυβερνητικές συμμαχίες .Το βουλγαρικό πείραμα με τον Αχμέτ Ντογάν και τον Λουτφή Μεστάν , άραγε μας θυμίζει κάτι;
  • 4.Αποκαλύπτοντας τα παραπάνω το παραερντογανικό καθεστώς και οι τουρκόφρονες τρόφιμοι του Προξενείου και της τουρκοψευδομουφτείας εκτοξεύουν απειλές κατά της ηθικής και φυσικής μας ακεραιότητας, την ίδια στιγμή που ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΡΑΚΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ. Τυχαίο;
  • 5.Σχετικά με τα μαθήματα της στρατιωτικής και διπλωματικής ιστορίας που θέλει να μας παραδώσει ο κ. Μουράτ Ομέρογλου ας γνωρίζει τα εξής: Οι Οθωμανοί προέρχονται από τη φυλή Kayı(μία από τις 24 φυλές των Ογούζων τούρκων) που πιεζόμενοι από τον Τσενγίζ Χάν ήλθαν νομάδες στην περιοχή Horasan του Ιράν στα μέσα του 13ου αιώνα. Με τη διάλυση του κράτους των Αββασίδων και την εξαφάνιση του χαλιφάτου της Βαγδάτης, πιεζόμενοι πάλι κινήθηκαν προς το Χαλέπι της Συρίας εκεί ο αρχηγός τους ο Σουλεϊμάν Σάχ περνώντας τον Ευφράτη πνίγηκε. Ξέσπασε διαφωνία μεταξύ των τεσσάρων γιών του Σουλεϊμάν και ο Ερτουγρούλ με 400 τσαντίρια και τα κοπάδια μαζί τέθηκε στην υπηρεσία των Σελτζούκων τούρκων για 50 χρόνια, ο οποίος του επέτρεψε να εγκατασταθούν στη λεκάνη του Σαγγάριου ποταμού στην περιοχή Σογιούτ και εκεί έβοσκαν τα κοπάδια τους .(Στην περιοχή της Νικομήδειας σημερινό İznik). Αυτή είναι η αρχή της εμφάνισης των οσμανιδών στην περιοχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας στο θέμα της Βιθυνίας . Οι Βυζαντινοί τους χρησιμοποιούσαν σα φρουρούς των ανατολικών συνόρων με το κράτος των Σελτζούκων (Κόνια).[βλ.NamıkKemal’ınOsmanlıTarihi cilt.1 sayfa 86-87. Μετάφραση στα σημερινά τουρκικά από Mücahıt Demirel όταν την εξέδωσε το 1882 ο σουλτάνος Αβδούλχαμίτ τη μάζεψε και την κατέστρεψε διότι έγραφε την αλήθεια]. Μπορεί ο Μουράτ Ομέρογλου ως απόγονός τους να μην θέλει να παραδεχθεί την πραγματικότητα και να γράφει ανακρίβειες για την καταγωγή τους, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τα κατορθώματα των ΤσεγκίζΧάν και του Ταμερλάνου αλλά αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Ο τελευταίος στη μάχη της Άγκυρας το 1402 κατέστρεψε τον στρατό του Βαγιαζήτ Α’ (YILDIRIM-ΑΣΤΡΑΠΗ) και τον ίδιο το έβαλε σε ένα σιδερένιο κλουβί όπου και πέθανε.
  • 6.Κε Μουράτ Ομέρογλου, ίσως να μην σας μετέφρασαν σωστά, αλλά η Μογγολία δεν ήταν ο τελικός προορισμός του προκατόχου σας κ. Μ. Σαρνίτς καθώς ΕΚΔΙΩΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΙΟΪ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. Εσείς, άραγε, μετά τις απειλές που διατυπώσατε εναντίον Έλληνα Βουλευτή και Έλληνα Δημοσιογράφου μπορείτε να εκπροσωπείτε την διπλωματική αρχή της Τουρκίας στην Ελλάδα;
  • 7.Κε Ιλχάν Ταχσίν, αφού με αποκαλείς “Δούλο του Ιησού” κι εγώ νομιμοποιούμαι να σε αποκαλώ Kapıkulu yazarı (αρθρογράφο της Υψηλής Πύλης) όπου Υψηλή Πύλη είναι το Γενικό προξενείο Προτιμώ να είμαι δούλος του Ιησού παρά δούλος της Υψηλής Πύλης που απεργάζεται τη διάλυση της πατρίδας μου που θέλετε μαζί να ανυψώσουμε.

Όπως είχαμε διαμηνύσει στον κ. ΜπουρχάνΜπαράν Αν θεωρείται, η δημοσιογραφική έρευνα και η αποκάλυψη των δομών και των ενεργειών, που στοχεύουν υπόγεια και με αδιαφανείς μεθόδους, στη διατάραξη της ειρήνης και της κοινωνικής γαλήνης της ευαίσθητης συνοριακής περιοχής μας, “αυτόκλητη προστατευτική εθνικοφροσύνη”, είναι τιμή μου που την ενασκώ.

Τουρκικά media απειλούν Έλληνα δημοσιογράφο στην Κομοτηνή

23 Μαΐου 202207:55

Στα ραντάρ του Μαξίμου έφτασε περιστατικό που συνέβη στη Ροδόπη, καθώς μέσο που πρόσκειται στο τουρκικό Προξενείο έφτασε σε σημείο να διατυπώσει έμμεσες αλλά σαφείς απειλές σε βάρος του δημοσιογράφου-αναλυτή Νίκου Αρβανίτη, για θέματα που είχαν σχέση με την εκλογή προσώπων στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και η δυναμική του περιστατικού ήταν εξ αρχής περιορισμένη στην κοινότητα που αφορούσε, δεδομένων των αντιπαραθέσεων που ξεσπούν στο πλαίσιο και ως συνέχεια των εκλογικών διαδικασιών, άρθρο από τουρκόφωνη έκδοση που απευθύνεται ονομαστικά σε Έλληνα δημοσιογράφο-αναλυτή, αποτελεί κίνηση που υπερβαίνει τα εσκαμμένα και τραβά τα βλέμματα και την προσοχή παραγόντων σπό την Αθήνα.

Ειδικότερα, στις 19/5/2022 δημοσιεύθηκε άρθρο που το υπογράφει ο αμφιλεγόμενος κ. Ιλχάν Ταχσίν, Έλληνας υπήκοος και εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik στην Ροδόπη, με άμεσες αναφορές στον δημοσιογράφο-αναλυτή, Νίκο Αρβανίτη.

Προηγουμένως, ο Νίκος Αρβανίτης είχε δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων με τα οποία επισήμανε μεθοδεύσεις για την εκλογή συγκεκριμένων προσώπων στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έναντι άλλων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προωθούμενουν από το τουρκικό Προξενείο. Αντίστοιχες αποκαλύψεις-καταγελίες κάνει ο αρθρογράφος και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το κείμενο-απάντηση στον δημοσιογράφο υπογράφεται από έτερο ελληνικής καταγωγής Τούρκο δημοσιογράφο, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές ως μακρύ χέρι του τουρκικού Προξενείου. Υπ΄αυτό πρίσμα, το κείμενο, που σε ύφος, υφή και διάρθρωση προσομοιάζει με κείμενα συγκεκριμένων διπλωματικών σχολών, εκτοξεύει απειλές, άλλες υποδόριες και άλλες σχετικά πιο ορατές.

Η απειλή

Αν και στο κείμενο το όνομα του Έλληνα δημοσιογράφου αναγράφεται κατ επανάληψη, λίγο πριν την κατακλείδα, όπως συμβαίνει στα κατ εξοχήν διπλωματικά κείμενα, γίνεται σαφής αναφορά σε… “σπασμένα φρένα”, σε ένα πλαίσιο μάλιστα που το καθιστά ξεκάθαρα προειδοποιητικό.

Ειδικότερα αναφέρεται:

Bunu neden yazdım. Arıza veren kılavuzlara dikkat! Olur olmaz haberlere dikkat! Her yüzüne gülene dikkat! Mevsiminde meyve veren ağaca dikkat! Hele hele Batı Trakya’da siyaset yapanlara çoooookkk dikkat! Yokuş aşağı freni patlayan aracın önüne sakın geçme. Seni de alır götürür. Diyeceğim iyi günde çıkarları olan siyasilere dikkat et! Uçuruma giderken yanlarına almak için 9 takla atarlar. Oysa doğru, ilkeli, dik duruşlu haberler seni beni herkesi dimdik ayakta tutar.

Yazdığın son yazıları beğendim. Hoşuma gitti, bazı tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkarıyorsun ama, aman haaa kılavuzlarına dikkat et. Onlar Ankara’dan, Ulan Batur’dan bir habersizdir……

Αυτό σημαίνει:

Γιατί το έγραψα αυτό; Προσοχή στα εγχειρίδια δυσλειτουργίας! Προσοχή στα νέα το συντομότερο δυνατό! Προσοχή σε όλους όσους χαμογελούν! Προσοχή στο δέντρο που καρποφορεί στην εποχή του! Ειδικά όσοι κάνουν πολιτική στη Δυτική Θράκη, να είστε πολύ προσεκτικοί! Μην μπείτε μπροστά από το όχημα του οποίου το φρένο είναι σπασμένο στην κατηφόρα. Σε παίρνει και εσένα.
Προσέξτε τους πολιτικούς που έχουν ενδιαφέροντα για καλή μέρα! Στο δρόμο τους προς την άβυσσο κάνουν 9 τούμπες για να τους πάρουν μαζί τους. Ωστόσο, τα αληθινά, βασισμένα σε αρχές, ευθυγραμμισμένα νέα κρατούν εσάς και όλους τους άλλους όρθιους.

Μου αρέσουν τα τελευταία ποστ που έγραψες. Μου αρέσει, φέρνεις στο φως κάποια ιστορικά στοιχεία, αλλά, ω, να είσαι προσεκτικός με τους οδηγούς σου. Αγνοούν την Άγκυρα, Ουλάν Μπατόρ…

Κινητικότητα και… σιωπή

Τα κείμενα που αυτούσια -στα τουρκικά- και μεταφρασμένα στα ελληνικά, έχουν περιέλθει εις γνώση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ….με καθυστέρηση του Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από τον στενό του κύκλο να αποφύγει το θέμα, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης, ώστε να μην ενταχθεί στον κεντρικό πολιτικό διάλογο, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διαταράξει το πολιτικό σκηνικό και να δώσει χώρο για ρελάνς στη ΝΔ.

Αν και για το θέμα δεν έχει ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν τούτοις έχει τεθεί στους φακέλους ενημέρωσης τόσο των διπλωματικών του συμβούλων όσο και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι σύνδεσμοι της ΕΥΠ, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση παρέμβασης με οποιοδήποτε τρόπο από την κυβερνητική πλευρά. Αυτό συνεπάγεται ότι και η κυβέρνηση προσδοκά το ζήτημα να ξεφουσκώσει.

Δεν υπάρχουν περιθώρια

Όπως φαίνεται όμως, όλες οι πλευρές υποτιμούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς δεν αποτελεί πλέον εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε περιφερειακό για την Ροδόπη και την ανατολική Μακεδονία. Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας προδίδει ξεκάθαρα την ύπαρξη ατζέντας εκφοβισμού δημοσιογράφων και αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας της Ελευθεροτυπίας. Τέτοια χτυπήματα όμως δεν μπορεί να ανεχθεί η κυβέρνηση η οποία ταρακουνήθηκε προσφάτως από την υποχώρηση της Ελλάδας στην τελευταία θέση του Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου στον RSF.

Με τη δολφονία του Γιώργου Καταϊβάζ ανεπίλυτη, ενώ δημοσιογράφοι σύρονται στα Δικαστήρια από πολιτικά πρόσωπα και καθώς ο έλεγχος των mainstream media από επιχειρηματικά συμφέροντα είναι εξαντλητικός, η μη-υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας στην περιφέρεια και δη απο επιθέσεις με επώνυμη στόχευση και διαπιστωμένη προέλευση, δεν αποτελεί δίλημμα, αλλά αναπόδραστη προτεραιότητα.

Auditor’s note

Στην κυβέρνηση είναι διάχυτη η ανησυχία ότι, εφόσον προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον τριβές στα ελληνοτουρκικά, διευρύνοντας το μέτωπο με την ανάδειξη ζητημάτων που η ελληνική διπλωματία δεν θέλει να εντάξει σε αυτόν τον κύκλο συζητήσεων και με όρους που δεν μπορεί να προσδιορίσει σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα εγκαίρου ενημερώσεως και λειτουργίας του περιφερειακού μηχανισμού εντοπισμού και διαχείρισης κρίσεων. Τέτοιες αδυναμίες και τρωτά σημεία επιτρέπουν στο τουρκικό Προξενείο να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και να υπονομεύει την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Αυτή η πλευρά του θέματος θα μπορούσε να απασχολήσει το Μαξίμου, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει ήδη την κρίση που δημιουργήθηκε από την δραματική υποχώρηση της χώρας στον σχετικό δείκτη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αποφυγή του ζητήματος μπορεί να φαντάζει ορθή, με γνώμονα την τρέχουσα συγκυρία, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο αφήνει μια δομημένη δυσλειτουργία να εμπεδωθεί, δημιουργώντας πολιτικές κερκόπορτες, τώρα και διπλωματικές, σε περίπτωση που αναδειχθεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

(πηγή: Crisismonitor.gr)

 

Ο Τούρκος Πρόξενος δείχνει να ξεπερνά τα όρια που τίθενται από το διπλωματικό πρωτόκολλο

23 Μαΐου 202207:41
Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου*
 
Δεν είναι μόνο οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και στην Αλεξανδρούπολη, ούτε οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Τουρκίας που ακολούθησαν το επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α που επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να ανεβάσουν την πίεση προς την χώρα μας.
 
Η ίδια προβληματική συμπεριφορά εκδηλώνεται και στην Θράκη με μια κλιμάκωση ενεργειών από μέρους του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά τα όρια που τίθενται από το διπλωματικό πρωτόκολλο.
 
Η κλιμάκωση των ενεργειών φαίνεται από την ενεργοποίηση των στρατευμένων και εντολοδόχων “δημοσιογράφων” της περιοχής οι οποίοι στοχεύουν στην ελληνική Πολιτεία προβάλλοντας διακρίσεις και καταπιεστικές συμπεριφορές ενώ περιέργως φαίνεται να βάλλουν κατά συγκεκριμένων πολιτικών από την μειονότητα που δεν υποκύπτουν στα δικά τους (προξενικά) θελήματα.
 
Παρατηρούμε μια ασφυκτική πίεση σε πολιτικούς της μειονότητας να εκδηλώσουν φιλοτουρκικά αισθήματα και συμπεριφορές (τραπεζώματα υπό την τουρκική σημαία, συνοδείες και συνευρεύσεις με παραμουφτήδες και προξενικούς υπαλλήλους) ενώ στηλιτεύονται συμπεριφορές τους που δείχνουν εναρμόνιση με την ελληνική Πολιτεία και συνεργασία με τους επίσημους κρατικούς φορείς.
 
Τέλος το βαθύ κράτος της γείτονος με το παρακρατικό – προξενικό σύστημα επιχειρεί να επιβάλλει υποψηφίους στα κόμματα ακόμη και σε βάρος των χριστιανών υποψηφίων και προβλέπω ότι το παζάρι αυτό θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα.
 
Το επεισόδιο στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή με την “επιβολή” εκλεγμένου μουσουλμάνου υποψηφίου, είναι ενδεικτικό του τί θα ακολουθήσει.
 
Η πίεση ασκείται και στα άλλα κόμματα προκειμένου να βρούν στέγη ανθελληνικά στοιχεία που στόχος τους είναι να πρακτορεύσουν αλλότρια συμφέροντα.
 
Ελπίζω τα κόμματα να επιδείξουν την κατάλληλη λογική και σωφροσύνη και να προστατεύσουν αφενός τους εκλεγμένους που διακρίθηκαν για την σύνεση και την αστική συμπεριφορά τους και να κλείσουν τα αυτιά τους σε σειρήνες προσέλκυσης ψηφοφόρων που ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή.
 
Η εθνική πολιτική δεν ασκείται με όρους μικροπολιτικής, λαϊκισμού και πρόσκαιρης αριθμητικής ωφέλειας αλλά με σχέδιο και προοπτική 50ετίας για να μην χαθεί ότι κερδήθηκε με κόπο επί τόσα χρόνια.
 
*Ο Στέργιος Γιαλάογλου είναι Δικηγόρος

«Αδελφέεεεε Νίκο!Πρόσεχε τους Οδηγούς(Καθοδηγητές) σου, μην Ξεχνάς την Παροιμία μας!»

Γράφω λίγα, γράφω την ουσία, γράφω ορθά,αλλλλααά όταν αρχίσω και γράφω, γράφω τις αλήθειες! Μέχρι το τελευταίο γράμμα...

İlhan Tahsin fotoğrafı ΙλχάνΤαχσίν                                                                          

19 Μαΐου 2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-Postailepaylaş Yazdır

 

Γράφω λίγα, γράφω την ουσία, γράφω ορθά,αλλλλααά όταν αρχίσω και γράφω, γράφω τις αλήθειες! Μέχρι το τελευταίο γράμμα...

Για χρόνια τώρα το χέρι μου πιάνει χαρτί και μολύβι, έγραψα και έγραψα, κι όσο έγραψα μου ήρθε περισσότερη όρεξη να γράψω, αν ρωτήσετε «γιατί;» το έκανα, σ’αυτή την όμορφη πατρίδα που λέγεται Δυτική Θράκη, φανταστείτε τον εαυτό σας δίπλα σ’ένα δάσος. Μια νύχτα ξαπλώνετε παρέα με το φεγγαρόφωτο, και όταν ξυπνάτε το πρωί, και τι να δείτε...

Έτσι ακριβώς, στη Δυτική Θράκη, αυτοί που βλέπουν το μολύβι ως όπλο και το μελάνι ως λάσπη, οι σκοτεινές δυνάμεις που πότε πότε τα χρησιμοποιούν σ’αυτή την κατεύθυνση και προτείνουν αυτή τη χρήση σε όσους τα χρησιμοποιούν, ο  Αλλάχ ας μη μου γράψει αμαρτίες (ας με συγχωρέσει ο Αλλάχ) ειδών ειδών δούλοι του Χριστού, «πλάσματα» που εμφανίζονται μια στη Δυτική Θράκη σε μια γωνιά, μια στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος ή στο Κολωνάκι να φιλοξενούνται σε καμιά μπυραρία.

Αυτά τα μανιτάρια,που είναι γνωστά σε καθημερινή βάση το τι είναι ;και το τι τρώνε, ; μερικές φορές διακλαδίζονται και απλώνονται. Αρχίζουν και βγαίνουν έξω από το πλέγμα τους. Ούτε αυτό τους είναι αρκετό, και βλέπουν άσχετα όνειρα και το γελίο είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι πιστεύουν στα όνειρα τους

Τέλος πάντων, αν και το θέμα μας ε, δεν είναι αυτό. Εγώ σ’αυτό το άρθρο θέλω  να ασκήσω το δικαίωμά μου να χρησιμοποιήσω λίγο χιούμορ. Όπως γνωρίζεται ή μπορεί και να μη γνωρίζεται, την τελευταία περίοδο εδώ στην Κομοτηνή , υπάρχει ένας φίλος μας εν ονόματι Νίκος Αρβανίτης, δούλος του Χριστού, τον οποίο γνωρίζω και από κοντά και του οποίου τα άρθρα όσο τα διαβάζω τόσο περισσότερο ενδιαφέρον μου προκαλούν να τα διαβάζω . Το χέρι του «πιάνει καλή πέννα » (γράφει καλά!). Ποια είναι όμως  η αδυναμία του;  Το  ξέρετε; Οι καθοδηγητές του νομίζω του προκαλούν «ζημιά». Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Εεε εμείς είμαστε Μογγόλοι βλέπετε, και οι πρόγονοί μας όταν έρχονταν σ’αυτά τα εδάφη δεν έφεραν μόνο ρουχισμό και πολιτισμό μαζί τους, αλλά έφεραν και τις παροιμίες μας. Και μία παροιμία μας λέει πως «όποιος έχει το κοράκι για καθοδηγητή, η μύτι του δε βγαίνει από τα σκατά» (δηλαδή, με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!).

Βλέπω στην αρχή του άρθρου το τίτλο που έβαλε ο Νίκος, έγραψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Θράκη μετατράπηκε σ’έναισλαμιστικό-συντηρητικό κόμμα.Ψέμα μα τι ψέμα, ολωσδιόλου ψέμα! Λέει ψέματα .  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατραπεί σε ισλαμιστικό-συντηρητικό κόμμα, πρώτος ο τωρινός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που έφυγε πριν από τη Νέα Δημοκρατία, θα χτυπούσε  στην μπάλα εύστοχα και με ένα ελεύθερο σουτ θα έβαζε γκολ και θα περνούσε στο τέρμα. Αν ρωτάτε πάλι τι σχέση έχει αυτό, να σας πω, ο Κύριος Βουλευτής μας σύμφωνα με τους κανόνες της θρησκείας μας είναι ένας Χατζής και ως αποτέλεσμα, σκέφτομαι ότι πρέπει να πάρει θέση στην ισλαμιστική – συντηρητική πτέρυγα. Η σκέψη μου μπορεί να είναι λανθασμένη ή και αμφισβητήσιμη. Άρα αφού δεν είναι εκεί (ο Ιλχάν Αχμέτ), τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετατραπεί σε ένα ισλαμιστικό-συντηρητικό κόμμα, και σ’αυτή την περίπτωση ο τίτλος που έβαλε ο φίλος μου ο Νίκος στο άρθρο του δε στέκει. Αφού είπαμε, είναι πολύ σημαντική η επιλογή καθοδηγητή.

Ενώ όταν βλέπω τη φωτογραφία του άρθρου του Νίκου , ειδικά εγώ βασιζόμενος στη δική μου εμπειρία, γνωρίζοντας  πολύ καλά τις βαθμίδες και την ιεραρχική θέση των ξένων  διπλωματών, βλέπω στη φωτογραφία έναν Πρόξενο και όπως έγραψα και πριν, κατά τη γνώμη μου βέβαια, τον αδελφό μου τον Οζγκιούρ, που του στέρησαν (το Βουλευτιλίκι) το δικαίωμα του Βουλευτή, με βαθιές ίντριγκες και σκευωρίες παρόλο που είχε περάσει τον Έλληνα Βουλευτή Χαρίτου.

Εε όπως σου είπα φίλε μου Νίκο, σημαντικοί οι καθοδηγητές. Ο κύριος Νίκος, έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του με ημερομηνία τις 18 Μαΐου. Και όλα αυτά που αναφέρει μέσα στο άρθρο του έμειναν στον αέρα πριν καν ξεκινήσει. Επίσης αυτό το άρθρο για δείτε τι μου υπενθύμισε:

Το 2009, δύο ελληνικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, παρόλου που είχε ακυρωθεί η επίσκεψη Ερδογάν στην Αθήνα, έκαναν ειδήσεις με τίτλους όπως «Συναντήθηκε με τον Καραμανλή» και «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ ψυχρή ατμόσφαιρα». Οι εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΟ ΕΘΝΟΣ, έκαναν τη μεγαλύτερη είδηση - γκάφα ​​των τελευταίων χρόνων προσποιούμενοι ότι η επίσκεψή του Ερδογάν στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, ενώ η συγκεκριμένη επίσκεψηστην Αθήνα δενπραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω ασθένειας του Ερδογάν.

Και όταν βλέπω το άρθρο του κύριου Νίκου, «ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ κ. ΦερχάτΟζγκιούρ, ο οποίος και γνώρισε ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ», γράφει.

Ενώ κι αυτή την είδηση την παρομοιάζω με εκείνη του 2009 που ανέφερα πιο πάνω. Εγώ στα άρθρα μου δε χρησιμοποιώ οδηγούς / καθοδηγητές. Αλλά είναι η αρχή μου, το στυλ μου, να γράφω σωστά και εύλογα πράγματα. Ας με λένε «μεροληπτικό (δημοσιογράφο)», αν το να γράφεις τις αλήθειες είναι μεροληψία, τότε ναι είμαι μεροληπτικός και δεν κάνω ψευδείς ειδήσεις! Ναι, ο αδελφός μας ο ΟζγκιούρΦερχάτ δεν είναι ότι δεν εκλέχτηκε, όπως έγραψε ο ο Νίκος, αλλά ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ!

 Ορίστε και τα επίσημα αποτελέσματα:

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μετά την πλήρη ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και εφαρμόζοντας τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο εκλογικός κανονισμός που εγκρίθηκε στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα Κεντρική Επιτροπή εκλέγονται οι ακόλουθοι ανά περιφέρεια:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ &ΘΡΑΚΗ

1.ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2.ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3.ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

4.ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

5.ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

6.ΦΕΡΧΑΡΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ

7.ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΖΑ

8.ΧΩΜΑΤΑ ΖΩΗ

9.ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

10.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Φίλε μου Νίκο, δούλε του Χριστού, πέρνα από κόσκινο τους καθοδηγητές σου! Συμπεριφέρσου επιλεκτικά και με προσοχή για να μη βρεθείς μπροστά από την παροιμία μας που ανέφερα πιο πάνω.... αμάν προσοχή, δύσκολοι είναι οι καιροί...

Ααα κάτι ακόμη, πριν το ξεχάσω, προσπάθησες επίσης να συκοφαντήσεις και τον Γενικό Πρόξενό μας στην Κομοτηνή τον κ. Μουράτ Ομέρογλου με όσα έγραψες. Εε τι να πω πια, νομίζω κι εδώ ο καθοδηγητής σου προκάλεσε «ζημιά»! Έγραψες ότι ο Γενικός Πρόξενος μας θα διοριστεί στη Μογγολία ως Πρέσβης. Έγραψες ότι έληξε η καριέρα του, ότι θα έχει τη τύχη του πρώην Γενικού Προξένου κ. Μουσταφά Σαρνίτς, δηλαδή με λίγα λόγια θα βρεθεί εξόριστος στη Μογγολία, έγραψες. Να το πω εξαρχής και το ρωτάς και στον καθοδηγητή σου! Μπορεί να ξέρει από που προέρχεται ( ποια είναι η ριζα) η τουρκική ταυτότητα το τουρκικό γένος  και από που κατάγονται οι πρόγονοί μας . Δεν  νομίζωοι καθοδηγητές σου να ξέρουν αλλά ίσως ξέρουν λέω . Ο καθοδηγητής σου και οι μαθητές του το πολύ πολύ να ξέρουν την Αθήνα-το Κολωνάκι-το Καλαμάκι- το Ουζάκι και το μ....κι    ...  

Κοίτα κύριε Νίκο, εγώ δεν έκανα ποτέ το συνήγορο κανενός, ούτε και το κάνω! Αν ήμουν εγώ στη θέση του Γενικού Προξένου μου, του κ. Ομέρογλού και έπαιρνα μια τέτοια μετάθεση , και μακάρι αυτή η μετάθεση  να ήταν αληθής, πίστεψέ με, θα θυσίαζα 9 ζώα στη Δυτική Θράκη και θα το γιόρταζα μαζί με τους ομογενείς μου χαρούμενος για την μετάθεση μου ( σε Μογγόλια). Και θα το έκαμνα πριν αποχωρήσω από το καθήκον μου στην Κομοτηνή, και θα το έκανα στις 24 Ιουλίου.

Γνωρίζεις εσύ τι πάει να πει να διοριστείς ως Πρέσβης στη Μογγολία ; εγώ το ξέρω, και σου λέω ( σε ενημερώνω )  πως άλλοι οι διπλωμάτες ψάχνουν να βρουν μέσον (ρουσβέτι) για να το πετύχουν. Γι’αυτό τι καλά και η ευχη μου για τον κ. Γενικό Πρόξενό μου να πάει σε εκείνα τα ιερά εδάφη. Αφού το είπα, μακάρι, τουλάχιστον αυτή σου η είδηση να είναι αληθινή...

Αδελφέεε Νίκο, ζούμε στην ίδια πόλη. Εγώ έχω μια ιδέα για σένα και για τους υπόλοιπους Έλληνες συναδέλφους μας. Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε ακόμη ομορφότερη αυτή την όμορφη Δυτική Θράκη. Αλλά όχι με τους καθοδηγητές σας, όχι μ’αυτούς που επιδιώκουν πολιτικά οφέλη και όχι με τα συμφέροντά σας, αυτό ποτέ. Όλοι τους έξω, εμείς μέσα... 

Τέλος, επιτρέψτε μου να γράψω μια αλήθεια. Θα ξέρεις από Ιστορία.

Κοίτα φίλε μου Νίκο, δούλε του Χριστού,

Στην ιστορία υπήρχε ένα κράτος που λεγότανΙλχανάτοlhan). Ένα από τα κρατίδια (σημαίνει «μικρό χανάτο») της Μογγολικής Αυτοκρατορίας. Γι’αυτό το λόγoείναι σημαντικό να μάθουμε την ιστορία του κρατιδίου Ιλχανάτο(İlhanlı), πως ιδρύθηκε,κτλ. Έχω συντάξει τη χρονολογική ιστορία του κράτους για εσάς και για τους ανθρώπους σαν εσάς, προκειμένου να μάθουμε την ιστορία του κράτους, να λάβουμε πληροφορίες για την ίδρυσή του και την περίοδο μέχρι την κατάρρευσή του, για να κατανοήσουμε λεπτομερώς την ιστορία του ιδρυτή και των κυβερνώντων που ήρθαν στην εξουσία εντός των συνόρων του κράτους. 

Το Ιλχανάτοlhanlı). ήταν ένα αποσπώμενο χανάτο από τη Μογγολική Αυτοκρατορία, το οποίο κυβερνήθηκε με καθεστώς μοναρχίας από το μογγολικό Οίκο των Χουλεγκού. Ιδρύθηκε το 1256 με έδρα την πόλη Ταμπρίζ.

Το κράτος, το οποίο ιδρύθηκε το 1256 από τον εγγονό του Τζένγκις Χαν, προσπάθησε να εγκαθιδρύσει τη διοίκηση μεταξύ των πολιτειών κάνοντας κέντρο την πόλη Ταμπρίζ του Αζερμπαϊτζάν.ΟιΙλχάνιδες(İlhanlılar), ένα μογγολικό κράτος, προκαλώντας την καταστροφή επιστημονικών, πολιτιστικών και εμπορικών δομών που συνέχιζαν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται στα εδάφη της Ανατολής, έγιναν η κύρια αιτία πολλών παλινδρομήσεων σε αυτούς τους τομείς.

Τα θρησκευτικά τους σύμβολα, τα οποία είναι ενσωματωμένα με την πίστη του Tengri, συνδυάζονται επίσης με την πίστη του Βουδισμού και του Σαμανισμού, εκτός από το Ισλάμ.Το κράτος του Ιλχανάτου(İlhanlı), το οποίο διατήρησε την κρατική του εξουσία για μια περίοδο περίπου ενός αιώνα, χωρίστηκε σε περισσότερες από μία κρατικές δομές το 1336 λόγω της αναταραχής στην εσωτερική πολιτική του. O Αλλάχ (ο Θεός) να μας φυλάει και να μη ζήσουμε παρόμοια πράγματα στην πολιτική στη Δυτική Θράκη μας.

Τι απέγινε το κράτος του Ιλχανάτου; Η εσωτερική αναταραχή που σημειώθηκε μετά το θάνατο του Ebu Said Bahadır, ενός από τους τελευταίους ηγεμόνες του κράτους των Ιλχάνιδων πριν από τη διάλυσή του, συγκλόνισε την κεντρική εξουσία και πήρε μια αναπόφευκτη μορφή.

Μετά τη διάλυση του κράτους, οι ηγεμόνες προσπάθησαν να κυβερνήσουν το κράτος με περιφερειακές κυβερνήσεις, αλλά με τη δολοφονία του TagayTimur, του τελευταίου ηγεμόνα των Ιλχάνιδων, η ύπαρξη του κράτους έφτασε στο τέλος του.

Αυτό γιατί το έγραψα. Προσοχή στους καθοδηγητές που προκαλούν «ζημιές»! Προσοχή στις ό,τι και ό,τι ειδήσεις! Προσοχή σ’αυτούς που μας χαμογελούν και μας κάνουν τους φίλους! Προσοχή στο δέντρο που καρποφορεί στην εποχή του! Ειδικά πολύ πολύ προσοχή σε όσους κάνουν πολιτική στη Δυτική Θράκη! Μη τυχόν μπεις μπροστά στο όχημα που του έχουν σπάσει τα φρένα. Θα σε πάρει κι εσένα παραμάζωμα. Αυτό που θέλω να πω είναι, να προσέχεις τους πολιτικούς που έχουν συμφέροντα τις καλές μέρες! Όταν βαδίζουν προς το γκρεμό κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σε έχουν δίπλα τους. Ενώ οι αληθινές ειδήσεις, οι ειδήσεις με αρχές, οι ορθές ειδήσεις είναι αυτές που κρατούν εσένα, εμένα και όλους μας αλύγιστους στο πόδι.

Μου άρεσαν τα τελευταία άρθρα που έγραψες. Μου άρεσαν, φέρνεις κάποια ιστορικά στοιχεία στο φως, αλλά, ωππ, να είσαι προσεκτικός με τους καθοδηγητές σου. Δε γνωρίζουν και αγνοούν την Άγκυρα, το ΟυλάνΜπατόρ...

Αν χρειαστεί θα ξαναγράψω κι άλλο άρθρο γεμάτο με χιούμορ και ιστορία...

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη… (ηχητικά)

Ο COVID-19 ως απειλή για την Εθνική Ασφάλεια

Αναζητώντας το επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της “τουρκικής κορονοδιπλωματίας”