Οι Πρέσβεις να μην ξεχνούν τους Ήρωες!

 



27 Ιανουαρίου 202121:08

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από τον Αύγουστο της παράλληλης και μυστικής διπλωματίας φθάσαμε στον Ιανουάριο των διερευνητικών επαφών!

Την ώρα που ένας συνταξιούχος ογδοηκονταετής Πρέσβης, απόγονος της ηττοπαθούς “σαλονάτης” σημιτικής νοοτροπίας ανεχόταν τον “τουρκοτσαμπουκά” του Ιμπραχήμ Καλίν , ένας μάχιμος διεθνολόγος καθηγητής μίλησε για εναλλακτικό σχέδιο συνομιλιών.

Εμείς δεν γνωρίζουμε τα απόρρητα πρακτικά των ‘διερευνητικών’ συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας των παρελθόντων ετών και δεν (θέλουμε να) πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο προδότες πολιτικοί.

Σε ένα παλαιότερο κείμενό μας, είχαμε επισημάνει, ωστόσο,  ότι “η θεωρία των διεθνών σχέσεων μας υποδεικνύει πως“αδύναμες ηγεσίες” πιεζόμενοι υπό το βάρος του δικού τους εσωτερικού ακροατηρίου,τείνουν προς τον κατευνασμό και την “διατήρηση ισορροπιών” επιλέγοντας το χαμηλότερο δυνατό πολιτικό κόστος.

Η αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας έχει από καιρό εισέλθει σε κατάσταση η οποία στην θεωρία της αποτροπής ονομάζεται «ενδοπολεμική αποτροπή» (“intrawar deterrence”) με πεδία αναφοράς το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο που συμπεριλαμβάνει τις “γκρίζες ζώνες”, την κατάληψη απομακρυσμένων ελληνικών εδαφών, τον έλεγχο ελληνικού κυριαρχικού χώρου και κατάληψη μέρους της μη κατεχόμενης Κύπρου ή και όλης της Κύπρου.

Η Πολιτική, Πολιτειακή και Πνευματική Ηγεσία της Χώρας πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις πεποιθήσεις του Έθνους και κυρίως να σέβονται τους Ήρωες!

Να μην ξεχάσουμε τους Έλληνες Ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος:  ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς,, οι σμηναγοί Αθανάσιος Μπατσάρας και Γιώργος Μπαλταδώρος, δεν “χάθηκαν” στο Αιγαίο, ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ για όλους εμάς. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

Αυτό ας το θυμούνται οι Πρέσβεις και οι Πολιτικοί Προϊστάμενοί τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη… (ηχητικά)

Ο COVID-19 ως απειλή για την Εθνική Ασφάλεια

Αναζητώντας το επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της “τουρκικής κορονοδιπλωματίας”