Θλίψη στην ΕΛ.ΑΣ. – Από την Κομοτηνή ο πρώτος θάνατος Αστυνομικού στην Ελλάδα

 


Ο πρώτος θάνατος αστυνομικού από κορονοϊό στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ένας αστυνομικός, ηλικίας 50 ετών, έφυγε σήμερα Τρίτη (1/12) από τη ζωή στην Κομοτηνή.

Ο αστυνομικός νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στη ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά. Υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ανέφερε:

«Δυστυχώς, χάσαμε έναν συνάδελφο μας από κορωνοϊό. Υπηρετούσε στην Κομοτηνή. Ήταν 50 ετών. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Βαρύ είναι το πένθος  και στην Αστυνομική οικογένεια της Ροδόπης , και το περιγράφει η κ. Σταυρούλα Τζατζανά χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο facebook

Να επισημάνουμε ακόμη μία φορά, ότι από τους πρώτους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, πέραν του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, είναι και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Το γεγονός αυτό τους καθιστά ευάλωτους στο να μολυνθούν από τον ιό όσο αυτός συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και την ψυχική τους υγεία και ευημερία.

Εννέα μήνες μετά, με το δεύτερο κύμα του ιού να σαρώνει, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει τον εντοπισμό 550 κρουσμάτων εκ των οποίων τα 330 αφορούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στην Β. Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος φόβος της αστυνομικής ηγεσίας είναι η πιθανότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού κυρίως σε ομάδες της αστυνομίας, όπως ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. αλλά και σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είναι επιφορτισμένα με την φύλαξη δομών (λαθρο)μεταναστών και προσφύγων.

Από τις αρχές του Νοεμβρίου φαινόταν ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου η διασπορά του κορωνοϊού στις τάξεις της τοπικής Αστυνομίας που μετρούσε συνολικά 53 κρούσματα σε Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Να θυμίσουμε ότι 25 νέα κρούσματα προέκυψαν ύστερα από μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν την  Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, μετά και από πιέσεις που άσκησαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ , γεγονός που προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της ΕΑΚΑ/ΕΚΑ Ροδόπης.

Οι 25 Αστυνομικοί τέθηκαν ήδη σε καραντίνα ενώ 2 ήταν οι Αστυνομικοί που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη… (ηχητικά)

Αναζητώντας το επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της “τουρκικής κορονοδιπλωματίας”