Δένδιας: «Ο Ερντογάν είναι ανοιχτόκαρδος και ιδιαιτέρως ευγενής»

 


Καθώς οι Θρακιώτες αναρωτιούνται για το αν έρχεται μία νέα “καταιγίδα” στον Έβρο, μπλόγκερς, ιστοσελίδες και δημοσιογράφοι των Αθηνών ασχολούνται με τα της Θράκης ανακαλύπτοντας …. τις Φέρες…

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε γράψει “Το τί έγινε ακριβώς στην περιοχή Μελισσοκομείο των Φερών και το “Κτήμα Μιχαηλίδη” που καλύπτει μία έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, δεν αφορά άμεσα το ευρύ κοινό, (το οποίο άλλωστε δεν κατανοεί και την γεωμορφολογία της περιοχής) και η αναφορά μας σε αυτό το περιστατικό γίνεται μόνον για να τονίσουμε ότι “Η Τουρκία μεθοδευμένα ετοιμάζει ήσσονος και μείζονος έντασης επεισόδια σε Αιγαίο και Έβρο ενώ ήδη προσφεύγει στην Χάγη για να αμβισβητήσει ελληνικό έδαφος”

Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε στους σημειολόγους των διεθνών σχέσεων η απάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια στον ρ/σ “Α’ Πρόγραμμα” της ΕΡΑ όταν του επισημάνθηκε ότι “στο νότιο κομμάτι του Έβρου υπάρχει παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη μεθόριο και ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζεται για διάβημα”.

Ο κ.Δένδιας απάντησε ως εξής: “Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα”.

Δεν γνωρίζουμε εάν μέχρι σήμερα η τουρκική πλευρά έχει ανακινήσει -τουλάχιστον, δημόσια- αυτό το θέμα, αλλά είναι αξιοσημείωτη η δημοσιοποίησή του από τον Έλληνα ΥΠΕΞ..Ο κ. Νίκος Δένδιας στο συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να περιοριστεί απλά στην υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει κανένα συνοριακό πρόβλημα στον Έβρο.

Εκτός κι αν για όλο τα φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων η ελληνική πλευρά σκέφτεται να συνομιλήσει“με τον ανοιχτόκαρδο και ιδιαιτέρως ευγενή Πρόεδρο Erdogan”, δήλωση που απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Αντιελευθέρια", "Διασυμμαχική Θράκη" (Thrace Interalliée) και γιατί να ξαναγραφεί η ιστορία της Ροδόπης

Ο χρόνος και ο Covid19 είναι οι μοναδικοί εχθροί της Θράκης;

Η ενίσχυση των "παραλλήλων δομών" στην Θράκη συνεχίζεται - Η Ελλάδα αδρανεί