Το παρασκήνιο της Διακομματικής στο "Αρνεμούσι" του Ιάσμου

 


(σσ: Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε αρχικώς στο Komotinipress το οποίο στην παρούσα φάση είναι ανενεργό)

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ «ΠΕΡΙΦΗΜΟ» ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ; ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ; ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!

Πολλοί αναρωτήθηκαν για μια ακόμη φορά βλέποντας τον Μέτιο να προτιμάει την «συντροφιά» του Τσέπελη και του «αδελφού» του Δημάρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν Χουσεϊν στο τραπέζι της Ντόρας με τον Μητροπολίτη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τι είναι αυτό το…βαθύτερο τελικά που «συνδέει» τους δυο «άνδρες»;

ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*«Στον Ίασμο, στην περιοχή που τοποθετείται ιστορικά ο “Διομήδου Σταύλος (Stabulum Diomedis)”, επελέγη ο τόπος συνεστίασης των “Φίλων της Διακομματικής για την Ανάπτυξη της Θράκης”, στο εμβληματικό “Αρνεμούσι”, που πήρε το όνομά του από το φλερτ που έκαναν τα αγόρια στις κοπέλες γύρω από την άρνη, την βρύση», έγινε το περίφημο τραπέζι του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης.

«Σε αυτό το περιβάλλον ήταν αναμενόμενος κι ο ρόλος του οικοδεσπότη ΠΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου ο οποίος ήταν εμφανώς αναστατωμένος κι αγχωμένος με τα όσα είχαν προηγηθεί, ενώ , ας μην ξεχνάμε, η “Σκιά του Χαρδαλιά” επλανάτο μαζί με τα αντι-Covid19 μέτρα σε έναν χώρο που έπρεπε να φιλοξενήσει περισσότερα από 60 άτομα….»

Σε 6άρια και 7άρια τραπέζια κάτι δηλαδή σαν την «Πολιτεία» του ημέτερου Στέλιου Μωραϊτη…

…..

*Σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Αρβανίτη, η πρόσβαση σε δημοσιογράφους είχε απαγορευθεί, φωτογραφίες δεν υπάρχουν ή δεν κυκλοφορούν καθώς το απαγόρευσε και αυτό ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ωστόσο χθες ο Δήμαρχος  Τοπείρου Θωμάς Μίχοχλου – σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη που κράτησε χαμηλότερους τόνους – τα είπε έξω από τα δόντια και μίλησε για ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της επίσκεψης της Ντόρας στη Θράκη και κυρίως στη Ξάνθη, καταγγέλλοντας ανοιχτά ότι «δεν προσκλήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων…», τασσόμενος μάλιστα στο πλευρό του Δήμαρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

…..

*Στα παραλειπόμενα λοιπόν του συγκεκριμένου τραπεζιού. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν κατάφερε βεβαίως να πείσει τους παρισταμένους να τηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά την διάρκεια του γεύματος…!!!

Στιγμές χαλάρωσης για την προνομιούχο ελίτ της περιοχής, που και …..μάσκες έβγαλαν και τσιγάρο κάπνισαν και πολιτικώς “ερωτοτρόπησαν”, όπως αποκαλύπτει ο  Νίκος Αρβανίτης, προβαίνοντας και στην παρακάτω αποκάλυψη.

….

*Δεν έλειψαν, βεβαίως, και οι παρεξηγήσεις όταν ο κ. Ηλίας Μπούκας, Πρόεδρος Κοινότητας Ιάσμου, προσπάθησε να επιδώσει κάποιο υπόμνημα στην Πρόεδρο κ. Ντόρα Μπακογιάννη (παροτρυνθείς όπως λέγεται από ισχυρό βουλευτή του Νομού Ροδόπης) και τον απομάκρυνε ο κ. Χρήστος Μέτιος με καυστικό και προσβλητικό τρόπο, (σύμφωνα πάντα με τις πηγές του υπογράφοντος).

……..

*Λέγεται, ότι ο κ. Ηλίας Μπούκας επεσήμανε την πρόθεσή του να επιδώσει τις προτάσεις του κι αποχώρησε αφού κατέθεσε το υπόμνημά του στην κ. Ντόρα Μπακογιάνη.

Αργότερα βέβαια δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και ο κ. Χρήστος Μετιος δικαιολογήθηκε για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

…..

*Δεν γνωρίζουμε εάν για αυτόν τον λόγο έφυγε νωρίς από το γεύμα ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν αλλά θα πρέπει να επισημανθεί για ακόμη μία φορά το ατόπημα του (παρα)συστήματος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να αποκλείσουν από τις επαφές της τους Δημάρχους Κομοτηνής και Ιάσμου.

Στην περίπτωση της Κομοτηνής έχουμε να κάνουμε με τον Μητροπολιτικό Δήμο της Περιφέρειας ο οποίος μάλιστα ΕΞΟΠΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ με αντι-Covid εξοπλισμό.

…..

*Στην περίπτωση του Ιάσμου έχουμε έναν Δήμαρχο που αν μη τι άλλο μόνον απαρατήρητος δεν περνάει. Ειδικά στην περίπτωση του κ. Οντέρ Μουμίν να υπενθυμίσουμε ότι το “έργο” του έχει αναγνωρίσει και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης!

Κι ας μην βιασθει να μιλήσει κάποιος για την Προύσσα, διότι ο κ. Ριντβάν Αμέτ και στην Προύσσα ήταν και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και άλλα πολλά!

*Στην συνέχεια, στιγμή έντασης δημιουργήθηκε με τον βουλευτή κ. Τάκη Χαρίτου ο οποίος αποχώρησε (λένε) εκνευρισμένος λόγω του συνωστισμού και της ατμόσφαιρας που επικρατούσε.

………

*Εντύπωση προκάλεσε και η άμεση αναβάθμιση του αυτομολήσαντος απο την παράταξη Τοψίδη κ. Τζιχάν Ιμάμογλου ο οποίος και προωθείται εμφανώς σε μία νέα πολιτική καριέρα στην περιοχή.

Το απόγευμα ακολούθησε συνάντηση με την Διευθύντρια Β’βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου και έτσι έκλεισε μία δύσκολη μέρα για εμάς και κουραστική για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, καταλήγει ο Νίκος Αρβανίτης.

…….

*Τι δεν έμαθε ή δεν του είπαν του δημοσιογράφου της Ροδόπης. Ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έβαλε στο προσωπικό του τραπέζι, αυτό δηλαδή στο οποίο κάθισε και η  Ντόρα  Μπακογιάννη τους Δημάρχους Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και Δήμου Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν κατά του οποίου όπως φημολογείται, ασκήθηκε δίωξη και για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με αυτά είπε σε Τουρκικό περιοδικό για δήθεν πυροβολισμούς του Ελληνικού Στρατού σε άσκηση στη Γλαύκη κλπ αλλά και τις καταγγελίες που αιωρούνται σε βάρος του για δημοτικά έργα που ενώ πληρώθηκαν (σ.σ. Υπάρχουν και τα εντάλματα…), φέρονται να μην έχουν υλοποιηθεί ποτέ!

Αλλά γι’ αυτήν την περίεργη περίπτωση θα επανέρθω το συγκεκριμένο θέμα έγινε πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα «Μαχητής» την περασμένη εβδομάδα.

…..

*Μάλιστα στο γεύμα του Περιφερειάρχη στο ξενοδοχείο του Ιάσμου, ο Τσέπελης εμφανίστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

https://www.adesmeuti.gr/xanthiotika-paraskinia-ti-egine-sto-perifimo-trapezi-tou-metiou-stin-taverna-tou-iasmou-poioi-paravrethikan-olo-to-paraskinio/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Αντιελευθέρια", "Διασυμμαχική Θράκη" (Thrace Interalliée) και γιατί να ξαναγραφεί η ιστορία της Ροδόπης

Ο χρόνος και ο Covid19 είναι οι μοναδικοί εχθροί της Θράκης;

Η ενίσχυση των "παραλλήλων δομών" στην Θράκη συνεχίζεται - Η Ελλάδα αδρανεί