Η ενίσχυση των "παραλλήλων δομών" στην Θράκη συνεχίζεται - Η Ελλάδα αδρανεί

 



Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης


Από την αρχή της πανδημικής κρίσης είχαμε αναδείξει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις σε θέματα ασφάλειας και γεωπολιτικής που ενδέχετο να προκαλέσει η διαχείριση του Covid19 ενώ είχαμε σταθεί ιδιαίτερα στην " τουρκική διπλωματία κορονοϊού": η Η Τουρκία έστειλε ιατρικό εξοπλισμό σε πάνω από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και ευρωπαϊκών (Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία) και είχε δεχτεί αιτήματα από 100 κράτη, για παροχή υγειονομικής βοήθειας.

Σε πολλαπλές αναλύσεις μας είχαμε σταθεί στην "δόλια" παράλληλη και μυστική διπλωματία των ε/τ σχέσεων  που παγίδευσε την ελληνική πολιτική πρακτική απέναντι σε μία Τουρκία που μέχρι στιγμής κατάφερε μέσα από μεθόδους "ήπιας ισχύος" και "στρατιωτικής διπλωματίας" να επιτυγχάνει ενδιάμεσους στόχους σε 10 διαφορετικά μέτωπα.

Μετά την επιτυχία στο Αζερπαϊτζάν και λίγο πριν μεταβεί στα Βαρώσια, ο Ρ.Τ. Ερντογάν πραγματοποίησε μία στάση στην Ραιδεστό (Tekirdag) για να παρακολουθήσει την τελετή εγκαινίων του εκεί "υπερ-νοσοκομείου" Ismail Fehmi Cumalıoğlu με έναν και μοναδικό σκοπό: να γνωστοποιήσει στην Ελλάδα τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας συνεχίζονται ανενόχλητος την υλοποίηση του σχεδίου των "μαλακών συνόρων".

 


 

Ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή, μέσα στα πλαίσια του spin doctoring ιδιαίτερη δημοσιότητα δόθηκε στο σενάριο που παρουσιάζει την Ελλάδα να ανησυχεί στην (Ελληνική) Θράκη για καταστάσεις ανάλογες με εκείνες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ".

Σε άρθρο της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye επικαλείται άρθρο του αναλυτή Iωάννη Φριτζαλά στην Greek City Times, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη Δυτική Θράκη, όπως και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ο άξονας Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν υπονόμευσε την εθνική κυριαρχία, με μια παρόμοια μέθοδο, την οποία εφαρμόζει επί χρόνια στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας.

Όπως είχαμε αναλυτικά επισημάνει σε παλαιότερα κείμενά μας βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), που στόχο έχει την δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι μπορεί το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας να “αλωνίζει” στην Ελληνική Θράκη με το γνωστό παιχνίδι “μειονοτικών κατασκευών”.

Αναλυτικά βλέπε εδώ

Η πολιτική των παράλληλων δομών του Τουρκικού Προξενείου συνεχίζεται: Στόχος τώρα η υγεία!


9 Αυγούστου 201708:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), είναι κοινός τόπος η διαπίστωση ότι οι πιο εύρωστοι κύκλοι της ηγεσίας της μειονότητας ενθαρρύνουν κινήσεις εξωστρέφειας και διάχυσης στην ευρύτερη κοινωνία της Θράκης με βλέψεις πανελλήνιας «κάλυψης».

Έχοντας επισημάνει κατ’επανάληψη τους μηχανισμούς που λειτουργεί η υποκινούμενη από εξωχώριους κύκλους προπαγάνδα και έχοντας αναλύσει και τη στρατηγική των εμπνευστών της, βρεθήκαμε ακόμη μία φορά μάρτυρες μιας «πρωτόγονης» απόπειρας κατασυκοφάντησης του ελληνικού Κράτους και των υπηρεσιών υγείας  με εμφανείς στόχους και προφανείς παραλήπτες!

Πιο συγκεκριμένα, με ιδιαίτερα μελανά χρώματα προβάλλουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία την κατάσταση στη δημόσια υγεία της Ελλάδας. Με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, για ασθενείς από τον Έβρο που απευθύνονται σε νοσοκομεία της γειτονικής χώρας, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα δικά μας, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα έχουν σχεδόν καταρρεύσει. Επικρατεί έλλειψη προσωπικού λόγω οικονομικής κρίσης. Πολλοί ασθενείς έρχονται στο Εντίρνε για θεραπεία».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, που έχει τον τίτλο «Έλληνες ασθενείς αναζητούν γιατρειά στην Τουρκία», παρουσιάζει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τους σκουριασμένους εξοπλισμούς και τις πολύωρες αναμονές στα επείγοντα.

Και καταλήγει το άρθρο λέγοντας ότι  «οι Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αναζητούν υπηρεσίες υγείας σε ξένες χώρες. Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί ασθενείς αποτείνονται πλέον στο νοσοκομείο του Εντίρνε. Για εξετάσεις και φάρμακα, άρχισαν να προτιμούν χώρες όπως Σκόπια (στο κείμενο γίνεται αναφορά στο συνταγματικό όνομα των Σκοπίων) και Βουλγαρία.»

Είναι γνωστή η πολιτική της Άγκυρας η οποία από το  2012 έχει σχεδιάσει μία επιθετική πολιτική προσέλκυσης ασθενών σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της Τουρκίας με το κάλυμμα του «ιατρικού τουρισμού» ενώ είναι γνωστοί οι μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση των «ομογενών» από την Ελληνική Θράκη.

Η σταθερή απαξίωση (και ) του ελληνικού συστήματος υγείας πρέπει να συνδυασθεί και με την πολιτική που ακολουθούν οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου οι οποίοι και διοχετεύουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και γιατρούς την ευμετάβλητη μάζα ασθενών από το χώρο της μειονότητας.

Η προτροπή προς Έλληνες ασθενείς να νοσηλευθούν  για βραχεία ή μακρά νοσηλεία ή ακόμη και να χειρουργηθούν σε ιατρικές μονάδες στην Τουρκία συνιστά κινδύνους και για τους ίδιους τους ασθενείς…

Η δημοσιογραφική έρευνα έχει αναδείξει αρκετές περιπτώσεις που κατέληξαν σε επιπλοκές και έτρεχαν μετά οι γιατροί της Κομοτηνής για να σώσουν ασθενείς από τα χειρότερα.

Τέλος, να επισημάνουμε, ότι έχει παρατηρηθεί και η παράνομη δραστηριότητα «επισκεπτών» θεραπευτών από την Τουρκία, που κινούνται στο χώρο των θεραπειών ειδικής αγωγής , οι οποίοι κινούνται κυρίως στη περιοχή Σαπών και Δήμου Αρριανών. Οι συγκεκριμένοι λογο/εργοθεραπευτές εκμεταλλευόμενοι τον τελευταίο χρόνο, την ασάφεια που επικρατεί στο χώρο της ειδικής αγωγής παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε παιδιά της μειονότητας χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια πρωτόκολλα εφαρμόζονται και ποιες μέθοδοι ακολουθούνται.

Η Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, οι αρμόδιοι Ιατρικοί Σύλλογοι καλό θα ήταν να εξετάσουν ad hoc τα παραπάνω (στο βαθμό που ευσταθούν) και ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αναδείξουν τόσο το έργο που παράγεται στις κρατικές δομές υγείας όσο και την επάρκεια και επιστημονική κατάρτιση του συνόλου των γιατρών που εργάζεται στην περιοχή ασκώντας το λειτούργημά τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Τέλος, οφείλουν οι αρμόδιες αρχές κι υπηρεσίες να καταρτίσουν άμεσα ένα επιθετικό σχέδιο ενημέρωσης και παροχής ιατρικών υπηρεσιών τόσο στον αστικό ιστό της Θράκης όσο και στις απομακρυσμένες περιοχές (Πομακοχώρια, Ροδόπη, συνοικισμοί Ρομά) προκειμένου να αντιμετωπισθούν με επάρκεια και αρκετά παραμελημένα περιστατικά συμπολιτών μας.

Προς τη σωστή κατεύθυνση οι δράσεις του Δ Σώματος Στρατού , τα στελέχη του οποίου προσφέρουν πολύ σημαντικές υγιειονομικές υπηρεσίες όλο το χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές.


    “Σχέδιο Παράλληλων Δομών Υγείας” στη Θράκη: Τα τρία ατοπήματα του Χακάν Τσαβούσογλου!



Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε αναλυτικά επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Komotinipress βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), που στόχο έχει την δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι μπορεί το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας να “αλωνίζει” στην Ελληνική Θράκη με το γνωστό παιχνίδι “μειονοτικών κατασκευών”.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου στην Προύσσα,οι οποίες συνιστούν και ΤΡΙΠΛΟ διπλωματικό ατόπημα μεγατόνων καθώς αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας για να πουλήσει  υγειονομική περίθαλψη [«ασφάλεια υγείας»] στους “ομογενείς” στην Ελλάδα!

Το ατόπημα του κ. Τσαβούσογλου συνίσταται κατ’αρχάς στην ωμή ομολογία του ότι η Τουρκία επιχειρεί να διεισδύσει στα εσωτερικά της Ελλάδας προσπαθώντας να υποκαταστήσει την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση προσφέροντας το ανέφικτο: υπηρεσίες περίθαλψης στην Τουρκία για ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Το δεύτερο ατόπημα του κ. Τσαβούσογλου σχετίζεται με την “παράκαμψη” της Συνθήκης της Λωζάννης η οποία ξεκάθαρα αναφέρει (άρθρο 45),ότι στην Ελληνική Θράκη κατοικεί θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική (εδώ βεβαίως πρέπει να κάνουμε αναφορά στον όρο “θρησκευτικές μειονότητες” του πρωτοτύπου κειμένου).

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου «Όπως ένας πολίτης μας εδώ, πληρώνοντας (για ασφάλεια υγείας) 53 τουρκικές λίρες, δικαιούται υγειονομικής κάλυψης, με τον ίδιο τρόπο και για τους ομογενείς μας, που ζουν στη Βουλγαρία και τη Δυτική Θράκη, ακόμη κι αν διαμένουν εκεί, κι ας μην μένουν εδώ κι ας συνεχίζουν να διαμένουν εκεί, καθιερώσαμε την υγειονομική τους κάλυψη [«ασφάλεια υγείας»] με την πληρωμή 53 τουρκικών λιρών.

»Όμως, η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο για την υγειονομική κάλυψη. Να τονίσω ότι δεν κατοχυρώνει σε καμία περίπτωση δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Το τουρκικό καθεστώς εξακολουθεί να ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ κατάφωρα την Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί απροκάλυπτα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στην περιοχή και με ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στρέφεται με την παραπάνω δήλωση ενάντια σε δύο χώρες μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία το οποίο είναι , άλλωστε, και το τρίτο ατόπημα του κ. Χακάν Τσαβούσογλου!

Τα παραπάνω ας τα βλέπουν οι θεσμικοί (και μη) φορείς που με πλήρη άγνοια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ όσους απεργάζονται σχέδια και εξυπηρετούν, έστω εν αγνοία τους, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΕΔΑΦΙΚΩΝ (και άλλων) ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ που ακολουθεί η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη… (ηχητικά)

Ο COVID-19 ως απειλή για την Εθνική Ασφάλεια

Αναζητώντας το επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της “τουρκικής κορονοδιπλωματίας”