Μήπως ο Covid19 φοβάται την Ελληνική Ψυχή; (video)

 


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε όλη Ελλάδα έφτασε το μήνυμα του Πιλότου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, για την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.
 


 
Ελληνίδες Έλληνες,

από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ. Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες.

Χρόνια πολλά Ελλάδα.

 Την ίδια στιγμή  παρά τις αψυχολόγητες κυβερνητικές απαγορεύσεις χιλιάδες Έλληνες κυκλοφορούσαν "επιτηρούμενοι" με μία Ελληνική Σημαία ανά χείρας! Ακόμη κι όσοι επεχείρησαν με πρόσχημα τον φονικό ιό να πλήξουν το Εθνικό Αίσθημα των Ελλήνων (όπως το προηγούμενο Πάσχα το έπραξαν με τον Θρησκευτικό Αίσθημά μας, με την Πίστη μας), απέτυχαν!! 

Σε πλατείες, δρόμους, σπίτια, τηλέφωνα, διαδίκτυο, πλατφόρμες έγινε πραγματικά χαμός!!!!

Το Εθνικό Λαϊκο Αίσθημα εκφρασθηκε με κάθε δυνατό τρόπο.

Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν μικρές ή μεγάλες μηχανοκίνητες πορείες, αυτοσχέδιες παρελάσεις, στη (πληττόμενη σήμερα) Σάμο οι αυτοδύτες άπλωσαν μία τεράστια Ελληνική Σημαία , στα Καρδάμυλα της Χίου οι Καρδαμυλίτες, μικροί και μεγάλοι, τιμώντας την εθνική επέτειο, άναψαν ένα μεγάλο φωτεινό «Όχι» όπως καθε χρόνο, εκεί που ακριβώς βρίσκεται και το περίφημο V που χάραξαν οι Γερμανοί υπερήφανοι για την νίκη τους..Στο Καστελλόριζο ομάδα Κρητικών από την Αλικαρνασσό ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί και μετέφεραν μία τεράστια ελληνική σημαία, 750 τετραγωνικών μέτρων. Μια από τις πιο «δυνατές» εικόνες έρχεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα από το Γενικό Λύκειο Δικαίων. Πρόκειται για ένα από τα βορειότερα, αν όχι το βορειότερο σχολείο της Ελλάδας, στο οποίο αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η σχεδίαση μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας σε έναν από τους τοίχους του.









 

 

 



Όπως ήταν αναμενόμενο και για την Ροδόπη, επιβλήθηκε η απαγόρευση της μοτοπαρέλασης/συνάθροισης "καθώς από τη διεξαγωγή της και τον εκτιμώμενο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτή, απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην ανωτέρω περιοχή, λόγω του ότι ο Νομός Ροδόπης βρίσκεται ήδη στο «Υψηλό Επίπεδο Προληπτικών Μέτρων» και του σοβαρού ενδεχόμενου αυτός να υπαχθεί στο «Πολύ Υψηλό Επίπεδο Προληπτικών Μέτρων», λαμβάνοντας υπόψη την αυξητική τάση του αριθμού των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στον Νομό, με άμεση απειλή της δημόσιας υγείας."

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι οι διοργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην αρμόδια αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Από την άλλη ο Εισαγγελέας προχώρησε στην εξίσωση της μηχανοκίνητης πορείας με παρέλαση βάσει και του σχετικού ΦΕΚ .Το ίδιο έγινε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το γεγονός ότι προσήχθησαν αργότερα 8 συμπολίτες μας στην Αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων παραμένει ασχολίαστο!!! 





 

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση απαγόρευσε τις παρελάσεις λόγο κορονοϊού, επετράπη συγκέντρωση του ΚΕΕΡΦΑ και μεταναστών στο Σύνταγμα όπου Ιρακινοί μαζί με το ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωναν για τις απορριπτικές αποφάσεις στις αιτήσεις ασύλου τους.  Για τις πραγματικές προθέσεις κάποιων εκ των συμμετεχόντων δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο από τις αναρτήσεις τους στο facebook.






Σήμερα το ΚΕΕΡΦΑ μαζί με την Νιγηριανή Διασπορά διοργανώνουν νέα συγκέντρωση το Σάββατο 31/10 στην πλατεία Βικτωρίας, αυτή τη φορά με Νιγηριανούς που διαμαρτύρονται για την πολιτική κατάσταση στη Νιγηρία! 


 

Άραγε οι Αρχές αιφνισιάσθηκαν από την συγκέντρωση, ή μπορούν να συγκεντρώνονται μόνον (λαθρο)μετανάστες, καθώς σε αυτούς μάλλον δεν κολλάει ο ιός!


Αντί επιλόγου ας θυμόμαστε ότι οι Ελληνικές Ψυχές είναι τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη… (ηχητικά)

Ο COVID-19 ως απειλή για την Εθνική Ασφάλεια

Αναζητώντας το επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της “τουρκικής κορονοδιπλωματίας”